Tietokonehuolto - ATK-Tietofix

tuulettimen vaihto

Kannettavan tuulettimen vaihto

Tuuletin ei toimi? Kone lämpenee ja sammuu itsestään? Jos tuuletin ei toimi, tietokone ylikuumenee ja sammuu.

Jäähdytystuuletin on tärkeä osa kannettavan tietokoneen lämmönsiirtojärjestelmää. Tietokone fanit kierrättää ilmaa sisällä CPU pitää kaikki osat jäähtyä.

Jos kannettavan tietokoneen tuuletin ei toimi hyvin, ota meihin yhteyttä, autamme sinua mielellämme.

HUOM! Nykyisessä tuulettimessa on vikana se, että se on täysin jumissa. Syy on pölyn kertyminen tietokoneen sisälle.

Koneet kannattaa puhdistaa pölyistä vähintään muutaman kerran vuodessa. Tuulettimen siivous ja näppäimistön puhdistaminen parantavat koneen käyttöikää. Meiltä tietokoneen pölyjen puhdistus - lue lisää


Miksi kannattaa puhdistaa tietokonesi pölystä

Pölyn kerääntyminen voi aiheuttaa ongelmia mille tahansa tietokoneelle. Tietokoneen sähköiset komponentit tuottavat lämpöä ja tietokoneen sisällä olevat tuulettimet auttavat siirtämään ilmaa, jotta komponentit säilyttävät normaaliin toimintalämpötilansa.

Jos jäähdytys on riittämätön, kotelo voi kuumentua sisältä liikaa, jolloin komponentit voivat rikkoutua.

Jos kuulet tuulettimen ääntä jatkuvasti, se voi olla ensimmäinen merkki siitä, että tietokone ei toimi parhaalla mahdollisella teholla ja ilmanvaihtokanavat saattavat olla tukossa niihin kertyneestä pölystä.

polyt pois koneesta
kuva-2
fav-alt

TIETOKONEESI EI ODOTA

MEILLÄ HUOLTOA HYLLYSSÄ

HUOLTO ALOITETAAN HETI

Kannattaako vanhaa tietokonettani korjata?
Riippuu koneen iästä ja viasta. Kannettavaan tietokoneeseen kannattaa yleensä vaihtaa rikkoutunut kiintolevy, näppäimistö, näyttöpaneeli tai virtaliitin.
Riippuu koneen viasta. Yleensä huoltoon kuluu vain yksi arkipäivä. Tietokoneesi ei odota meillä huoltoa hyllyssä huolto aloitetaan heti.
Aikaa ei tarvitse varata. Voit tuoda koneesi huoltoomme ilman ajanvarausta liikkeen aukioloaikana. Tutkimme tietokoneesi ja selvitämme vian nopeasti.
Pöytäkoneen mukana ei tarvitse tuoda näyttöä tai kaapeleita, kannettavan tietokoneen mukana laturi/virtalähde on syytä ottaa mukaan.